Kim de Nooijer-Verweel

Kim de Nooijer-Verweel (28). Gehuwd. Geboren in Purmerend. Woont sinds acht jaar in Vlissingen. Mede-eigenaar van Visamy op het Bellamypark. Van beroep buitensportinstructeur.

“Zomers was ik altijd in het buitenland. Het begeleiden van groepen bij raften, klimmen, kajakken, canyoning. Extreme sporten dus. Ik hou niet van saaie dingen. Grenzen opzoeken.”

“In de winter werkte ik bij Ferry’s. Dat was naast de viswinkel. Zo heb ik m’n man leren kennen. We besloten er samen voor te gaan. Iets moois neer te zetten. Met heel veel plezier.”

“Maar zonder sporten kan ik niet. Heb ik nodig om mijn kop leeg te maken. Surfen in Domburg. Hardlopen over de boulevard. Rondje Walcheren op de racefiets. Nou, dat allemaal.”

“Vlissingen kent veel contrasten. Migranten. Toeristen. Paradijsvogels. Vis hoort ook bij een havenstad. En hard werken. Hier moet je niet hip zitten doen met een of ander tokootje.”

“Ben ook nog vrijwilliger bij inloophuis ’t Anker. We koken elke week voor verslaafden, daklozen, eenzamen. Door het kleinschalige bouw je een band op. Dat is het mooie van hier.”

“Ben opgegroeid in Brabant, heb overal gewoond, maar Vlissingen voelt echt als mijn plekkie. Als ik weg ben geweest en over de A58 terugrijd, denk ik altijd: yes, we gaan naar huis.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.