Koos Willemsen-Minderhoud

Koos Willemsen-Minderhoud (79). Single, 1 dochter. Geboren in Westkapelle. “Mijn ouders hadden een boerderij, maar in de stal kwam ik nooit. Als kind was ik al graag netjes.”

“Ben al jong gaan werken bij Woninginrichting Gabriëlse. Dure meubels zoals Artifort. Twee panden naast elkaar op het Bellamypark. In de gewelven stonden de klassieke merken.”

“Na een aantal jaren kreeg ik een baan bij damesmodezaak Berco. Woonde erboven. Zag de schepen boven de Scheldemuur uitkomen. De tv-antenne stoorde vaak door de kranen.”

“In de winkel vond ik het altijd het leukst om de klanten aan te kleden. Wist ook meestal wat ze in de kast hadden hangen. Dan zei ik: dat kun je leuk combineren met dat en dat.”

“Dat is wel een talent van me. Ik was altijd eerlijk over hoe het stond. Daar win je juist klanten mee. Nog steeds ben ik helemaal weg van stofjes en alles wat daarbij komt kijken.”

“Al mijn kleding maak ik zelf. Ik hou van bezig zijn. In mijn tijd bij Berco heb ik allerlei aktes behaald zoals textiele werkvormen. Daarna kon ik les gaan geven op het Deltacollege.”

“En heb ik al verteld over beeldhouwen en edelsmeden? Ook allemaal gedaan. Zo fijn om dat te kunnen. 42 jaar hard gewerkt. En nog steeds gelukkig als ik creatief bezig kan zijn.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *