Laurence Fabre

Laurence Fabre (27). Samenwonend. Geboren in Vlissingen. Derde generatie Meijers Frituur. Een begrip in Vlissingen. De zaak bestaat in januari zestig jaar.

“We doen alles nog op ambachtelijke wijze: schillen, pitten, snijden en voorbakken. Als klein meisje leek het me al prachtig om voor te mogen staan.”

“Een gezellig babbeltje maken met de klanten is het leukst. Je sociale contacten onderhouden. Behalve tussen zes en acht. Dan is het altijd topdrukte hier.”

“De Scheldestraat is een leuke, multiculturele straat. Nooit overlast meegemaakt. En een gezellige Marokkaanse buurman. Je kan geen betere hebben.”

“Na m’n werk rij ik vaak, met de ramen open, over de boulevard. Het geluid van de golven. De lichtjes in Breskens. Lekker. Dat stille en rustige. Heerlijk.”

“Vind het nog steeds jammer dat de Breskense boot weg is. Broodje kroket. Erwtensoep. Richting Gent of Oostende. Je had dan altijd een vakantiegevoel.”

“Nee, ik wil de zaak niet overnemen, ook vanwege m’n gezondheid. Festivals, feestjes: je mist het allemaal. Maar leuker werk kan ik echt niet bedenken.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *