Leny Poppe – de Looff

Leny Poppe-de Looff (69). Getrouwd, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Was zestien jaar wethouder in Vlissingen. Werd in 2007 burgemeester van Zundert. Tot juli 2019. 

“Heb altijd met plezier gewerkt. Nooit met tegenzin. Ik hou van het bestuurlijke aspect. Echt fantastisch. Maar op een gegeven moment is het gewoon klaar. Daar leef je naartoe.”

“Dat ik niet meer door mijn agenda word geleefd, daaraan moet ik het meest wennen. Tijdens drukke werkzaamheden in Zundert kwamen we in ons huis in Vlissingen tot rust.”

“Vlissingen is veranderd in de twaalf jaar dat ik ben weggeweest. Op cultureel gebied is veel weg. Verschrikkelijk. Minder grote festivals. Een minimale podiumprogrammering.”

“Over beeldende kunst dan nog niet gesproken. Je kind kan niet eens meer naar de muziekschool in Vlissingen. Jammer ook dat het gemeentearchief naar Middelburg gaat.” 

“In West-Brabant spreken ze altijd lovend over de Walcherse kust. Heel verrassend dat Vlissingen zo hoog blijkt te scoren bij de toeristen. Dat stelt mij dan weer wel gerust.”

“Heb mezelf tot januari gegeven om niks te doen. Fysiek en mentaal afkicken van zo’n zware baan. En een nieuwe start in ons eigen huis. Voorlopig voelt het nog als vakantie.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *