Lianka Schepman

Lianka Schepman (65). Getrouwd. Opgegroeid in Vlissingen. Woonde 27 jaar buiten Zeeland. Rolde na haar studie Duits in de horeca. Had een restaurant in Giethoorn. Kwam in 2004 terug.

“We hadden geen werk meer en zijn auto’s gaan rijden in de haven. Heerlijk. Geen stress meer. Daarna begonnen met een opleiding voor glazenier. Ik maak en restaureer glas-en-lood.”

“Mijn vader was bibliothecaris van de Technische Bibliotheek Zeeland. Mijn moeder schooltandarts. We woonden in de Willem Klooslaan. Nieuwbouw. De uiterste rand van de stad toen.”

“Paauwenburg was er nog niet. Daar begonnen ze net met bouwen. Je zag daar de bouwkranen staan. Mijn lagere school was de VSV. Dat was een houten gebouw aan de Rembrandtlaan”.

“Toen ik in 1977 ging studeren heb ik bezworen nooit meer terug te komen naar Vlissingen. Vond de stad niet aantrekkelijk. Veel afbraak. Er was naar mijn idee ook weinig te beleven.”

“Maar 18 jaar geleden kochten we dit huis in het Groenewoud. Beneden is nu mijn atelier en een B&B. We verhuren één kamer. Onze gasten zijn eigenlijk altijd positief over Vlissingen.”

“Je hebt alles in Vlissingen en als het Scheldekwartier klaar is komen er ook meer voorzieningen en winkels lijkt me. Hier wil ik oud worden. Dat had ik in 1977 nooit kunnen bedenken.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *