Lianne van Belzen-Nieuwenhuize

Lianne van Belzen-Nieuwenhuize (49). Getrouwd, 4 kinderen. Geboren in Yerseke. Kraamverzorgende. Omdat onze provincie dunbevolkt is, werkt Lianne in alle delen van Zeeland.

“Ik ga altijd op de motor. Met een ooievaar als talisman. Mijn werk is mijn leven. Mensen vind ik interessant. En andere culturen en gewoonten. Je schuift zo bij iedereen aan tafel.” 

“Het is een onderbetaald beroep. Wij zijn professionals en deskundig op allerlei vlakken binnen de kraamzorg. Daarom ben ik actief in de vakbond. We hopen op een nieuwe cao.”

“Grootste verandering in die jaren is de versnelling van ons bestaan. Men heeft minder geduld. De baby moet meteen doorslapen. En het leven moet meteen weer worden opgepakt.”

“Slechts 6% van de vrouwen in Zeeland bevalt nog thuis. De rest in het ziekenhuis van Goes of Terneuzen. Dat zijn nu dus de geboorteplaatsen van de meeste Zeeuwse baby’s. Jammer.”

“Wij wonen op het Bastion. Rustig. Prachtig uitzicht. De trein. Het kanaal met de boten. Veel vogels. In de winter zien we de Lange Jan. Kortom: een heerlijkje plekje in Oost-Souburg.”

“2020 wordt bijzonder. Mijn man en ik worden vijftig. En ik ben dertig jaar bij dezelfde werkgever. M’n moeder zei: al die gezinnen waar je hebt gekraamd, dat is een dorp bij elkaar.” 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *