Liza de Wit

Liza de Wit (47). Single, 1 dochter. Opgegroeid in het gehucht Graszode bij Lewedorp. Oud-docent Engels. Werkt als gediplomeerd ervaringsdeskundige bij Stichting Hersteltalent.

“We bieden hulp aan mensen in Zeeland die worstelen met het leven. Eenzaamheid. Psychische problematiek. Verslaving. Suïcidepreventie. Zelf ben ik verslaafd geweest aan alcohol.”

“Ik woon 25 jaar in Vlissingen. De hele familie komt er vandaan. Mijn ene opa was een Belgische loods, de andere conciërge op de huishoudschool. Hoe Vlissings wil je het hebben.”

“Ben een buitenmens. Ik wandel veel. Ook de Kustmarathon. Hou erg van plantjes en diertjes. Op de Singel zaai ik al een paar jaar zonnebloemen. Tot vreugde van de meeste buren.”

“Als ik een dag niet goed op gang kan komen, loop ik eerst door de duinen en op het strand. Dat is natuurlijk het grote geluk van Vlissingen. Je rolt zo vanuit de stad het strand op.”

“Ook positief aan Vlissingen: geen kouwe kak. Daar houden ze hier absoluut niet van. Vlissingen heeft door de geschiedenis heen altijd inwoners uit alle delen van de wereld gehad.”

“En o ja, niet de meeuwen te vergeten. Sommigen hebben er een hekel aan, maar voor mij zijn ze de mascottes van Vlissingen. Ze zijn sterk, ze zijn dapper en ze zijn hondsbrutaal.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *