Lony Dijk- Smits

ikbenvliss145-lonieLony Dijk-Smits (64). Getrouwd, 1 dochter. Geboren in Borssele. Sinds 1972 in Vlissingen. Zzp’er thuiszorg. Eigenaresse van Telemasters in de Scheldestraat.

“Eerst mobiele telefoons, nu satellietschotels en -ontvangers. De klanten zijn multiculti. Ook campinggasten en bijvoorbeeld buitenlandse werknemers van Damen.

“De Scheldestraat is een makkelijke, doorgaande straat. De Rotterdamse Bergweg van Vlissingen. Gezellige contacten. Iedereen noemt me buurvrouw.”

“Zomers zijn we altijd hier. Evenementen bezoeken. Op de terrasjes zitten. Bellamypark. Boulevard. Buiten het seizoen gaan we vaak weekendjes weg.”

“Dan lijkt het net alsof je een week van huis bent. Musea. Sauna. En dan weer terug naar Vlissingen. Bij het bordje ‘Zeeland’ op de snelweg juichen we altijd.”

“We gaan de winkel langzaam afbouwen. Misschien maken we er een galerie van. Kunst verrijkt je leven. Je waant je dan altijd even in een andere wereld.”

“Ik ben echt Vervlissingst. Meestal voel ik me zo bruisend als de zee. Ik ga hier nooit meer weg en voel me helemaal op m’n plek. Zeker in de zomer.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *