Louis Bosschaart

Louis Bosschaart (75). Getrouwd, 1 dochter. Geboren in Oost-Souburg. Oud-manager bij een stuwadoorsbedrijf in de Vlissingse haven. Is al heel z’n leven fanatiek botenspotter.

“Inmiddels heb ik er een half miljoen gespot waarvan driekwart op de Westerschelde. Heb ook speciaal daarvoor de halve wereld afgereisd. Van elk schip heb ik één tot vier foto’s.”

“Vanaf m’n zesde jaar heb ik al interesse in schepen. Ja, je woont vlak bij het water, dus dat is niet zo moeilijk. Ook nog gevaren. In de haven ben ik op de onderste tree begonnen.”

“Sinds een jaar of vijftien wonen we in de Westpoortflat. De meest ideale plek in Nederland om de scheepvaart te zien. Daar kun je lang of kort over praten maar zo is het gewoon.”

“Vlissingen was vroeger een geweldige plek om uit te gaan. Een havenstad. Ze kwamen van heinde en verre naar hier. Maar ja, op een gegeven moment kwam er helaas de klad in.”

“Straks, als de nieuwbouw helemaal klaar is, dan is Vlissingen weer een stad met een hart. Je ziet het ook als je om je heen kijkt. Toeristen komen nu het hele jaar door naar hier.”

“Het liefst zit ik voor het raam van het uitzicht te genieten. Kijk, straks passeert de Bravenes. Dat is een steenstorter voor de offshore. Een biertje of een boot hè. Daar hou ik van.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Louis Bosschaart

 1. Willem Buijs schreef:

  mooi meneer bossschaart ken je je oude vrienden nog

 2. Dies van Soelen schreef:

  Hallo Louis, kom ik je tegen in de media, hoe gaat ie? Ja, een mooie plek daar in de Westpoortflat. Zat ooit een de Vitangi, een ertstanker vast op de ‘Boule’
  Weer een paar jaartjes geleden bij jullie op de koffie,
  Tijd voor een rendez-vous?
  Hartelijke groet, Dies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *