Luana Goetheer

Luana Goetheer (58). Weduwe, 2 kinderen. Heeft een relatie. Geboren in Vlissingen. Coördinator social media bij de Provincie Zeeland. Opgegroeid in Walstraat-Zuid.

“Ik kom uit een echte middenstandsfamilie. Mijn ouders hadden daar ooit de eerste toko van Zeeland, Exotica genaamd. Een levendige en gezellige straat toen.”

“Vlissingen is fijn. En raar. En gek. Helaas zitten we te vaak in de hoek waar de klappen vallen. Overstromingen, beschietingen, vijandelijke overnames, economische crises.”

“Mijn hart bloedt wel een beetje als ik foto’s zie van de verdwenen Hooikade, Pottenkade, Noordstraat en de demping van het Bellamypark. De kleine straatjes.”

”Met Vlissingen heb ik vaak een lastige verstandhouding. Het gemeentebestuur heeft niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Zoals het Scheldeplein en de Lange Zelke.”

“Ik zeg: overkapping weg, grote bomen erin en bankjes eronder. Andere bestrating. En de zestiger jaren gevels met de mozaïeken opknappen en laten shinen.”

“Kijk, we zijn natuurlijk een havenstad. Niet zo braaf en afgepast. Een goeie mix. En er is hier altijd ruimte om dingen uit te proberen. Daarom hou ik van Vlissingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *