Lunven Vermeer

Lunven Vermeer (36). Samenwonend, 4 kinderen. Geboren in Paramaribo, Suriname. Woont sinds 1985 in Vlissingen. Initiatiefnemer in Zeeland van Voetjebal.

“Een landelijk sport- en spelconcept voor kinderen tussen 2-6 jaar. Ook clinics op scholen en BSO’s. Krijg veel warmte en waardering van de kinderen en ouders.”

“Zelf was ik als kind altijd aan het voetballen. Bloemenlaan. Ravesteynplein. Calandstraat. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in de ‘beruchte’ Bonedijkestraat.”

“Nu wonen we in de Breewaterstraat. In de oude jeugdherberg. Met de mooiste voordeur van Vlissingen. Een monumentale poort. Toeristen maken er foto’s van.”

“Vroeger heb ik me vaak gediscrimineerd gevoeld. In Tholen hebben ze me wel eens katoenplukker genoemd. Echt waar. Tegenwoordig ben ik de rust zelve, als puber niet.”

“Surinamers staan bekend om te laat komen. Maar daar heb ik helemaal niks mee. Ben altijd op tijd. Afspraak is afspraak. En ik spreek de ouderen met ‘u’ aan.”

“Zie je die stapel tekeningen en souvenirs? Gekregen van mijn leerlingen. Voetjebal geeft zoveel voldoening. Mijn doel is om het nog groter te maken in Zeeland.” 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.