Maartje Kastelein

Maartje Kastelein (34). Samenwonend. Geboren in Geersdijk. Is van beroep maritiem officier, maar sinds vier jaar mede-eigenaar van Brasserie BLVD.

“Tijdens mijn verlof hielp ik altijd al bij Panta Rhei. Uiteindelijk heb ik voor de horeca gekozen. Het is belangrijk om het zelf naar je zin te hebben.”

“Ben hier komen wonen toen ik ging studeren. Mooie plek. Strand. Zee. Schepen. Sommige ken je nog. Soms zie ik er een waarop ik nog heb gevaren.”

“Ik mis het zeemansbestaan niet, maar als ik het gedreun van de motoren hoor, dan denk ik wel eens van och ja, zo voelde dat als je aan boord zat.”

“Het is leuk om iets meer te kunnen vertellen aan de gasten. Wat voor type schip het is. Wat het vervoert. Hoe het met de boeien zit en de vaargeul.”

“Er komen steeds meer Belgen die hun drukke kust ontvluchten. Die lunchen met wijn of bier. Dat doen Nederlanders tussen de middag bijna niet.”

“Wat we vaak horen zijn toeristen die vragen waar ‘het dorpje’ is. Dan ben ik altijd een beetje beledigd en zeg ik: Vlissingen is echt een stad hoor.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *