Marcel Bieledzki

Marcel Bieledzki (19). Single. Geboren in Krapkovice, Polen. Is drie jaar in Nederland. Woont sinds kort in Vlissingen. Medewerker in een Poolse supermarkt. 

“Mijn zus is met een Nederlander getrouwd. Ik kwam een paar keer op vakantie. Vond het leuk. Dacht: waarom niet. Meer mogelijkheden en meer werk hier.“

“Er wonen iets van zeshonderd Polen in Vlissingen. Er zijn twee Poolse supermarkten. Met bijna alleen maar Poolse producten. De klanten zijn internationaal.”

“Grootste verschil met mijn land is dat ze hier om zes uur ’s avonds warm eten. Polen doen dat tussen de middag. Ook de Poolse kinderen op school daar.”

“Wat het Nederlandse eten betreft: het brood vind ik niet lekker. Mijn zwager zegt: gebakken lucht. In onze winkel is er elke dag versgebakken desembrood.”

“De boulevard en het strand zijn het mooiste in Vlissingen, maar ik ga er eigenlijk nooit naartoe. Voordeel van de stad is dat die aan zee ligt. Qua toerisme.” 

“Ik woon dáár waar ik werk en vrienden heb. De toekomst is nog ver weg voor mij. Ik ben nog jong en er kan nog van alles gebeuren. Ik zie wel wat er komt.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *