Marcel Lucien Robbe

ikbenvliss34-robbeMarcel Lucien Robbe. 74 jr “Fierùhnzeventigùh”. Geb. Normandië. Gescheiden, 1 dochter. Woont sinds 1975 in Vlissingen.

“Iek was op reis maar iek ben ierùh geblevùh vor de zee èh. Tièns, het is unique ierùh. De boulevard, de boten. Iedere dag iek ga naartoe”.

Hij is kunstenaar, artiest maar wil ‘vakman’ genoemd worden. “Iek eb problème met ‘artiest’. Iedereenùh noemt zich artiest”.

Marcel is een hartstochtelijk koker. “Receptèn van Freddy Girardet. Receptèn van de natûre. Iek ben van de natûre. Niet sjoemelèn”.

Z’n huis staat in de Baljuwstraat naast het Arsenaaltheater. “Die rotzooi met die kutmuziekùh. Ja u mag alles schrijf. Iek eb gezegd èh”.

“De Vlissingers: iek kennùh iedereenùh ierùh. Iek pratùh te veelùh, maarùh iedereenùh verstaat. Iek ben altijd om te babbelèn”.

“Nee iek wil niet terug naar Frankrijkùh. Iek ben te lang ierùh. Iek ben thuis ierùh. De zaak ies rond. C’est comme ça. C’est la vie èh”.

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

1 reactie op Marcel Lucien Robbe

  1. morizet schreef:

    Ik ben Laurence Morizet, dochter van Jacques en Josiane Morizet die in de jaren 1975/85 bevriend waren met Marcel Robbe. Dus ik kende Marcel goed in mijn jeugd en hij speelde een belangrijke rol in mijn leven en creatieve pad. Ik ben Fransman maar kende zijn huis in de jaren 85 in Vlissinge. Ik zou hem graag opzoeken om hem weer te zien. Zou je me kunnen helpen ? Mijn telefoon, 06 26 40 37 53. Hartelijk dank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.