Marcel Nordlohne

Marcel Nordlohne (90). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Goes. Vanaf 1966 was hij een tijdje de enige oogarts in Vlissingen. Met lange wachttijden als gevolg.

“Een nieuwe compagnon was niet te vinden in Zeeland. Dat probleem speelt nu weer bij huisartsen. Belachelijk toch? Het is juist zo fijn werken hier.”

“Ik maakte de eerste kunstlens mee. Heb er 770 geplaatst in de loop der jaren. Na de honderdste hebben we met alle assistenten bij de chinees gegeten.”

“We wonen in een zeer gewilde wijk. In een ‘Oostenrijkse’ houten woning met genoeg ventilatie. Dat is heel belangrijk. En altijd werk te doen in de tuin.”

“Als 4-jarige speelde ik al op het Vlissingse badstrand. Een uitje: met de trein van Goes naar Middelburg en vervolgens met de tram naar de Leeuwentrap.”

“Daar is wel eens een patiënt van me afgereden. Met z’n auto. Ja, van de Leeuwentrap. Een ernstige kwetsuur aan z’n oog dat ik niet heb kunnen redden.”

“We genieten erg van de duinen en de Mantelinge. Lopen veel. Een uur heen en een uur terug. Ben nog goed gezond. Ja, ik vergeet wel eens wat. Dat wel.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Marcel Nordlohne

  1. Paul Hermsen schreef:

    Hallo Marcel. Leuk weer eens een foto van je te zien. Hopelijk alles goed met je, een mooie leeftijd. Wat dat betreft ga je jouw vader achterna. Met mij gaat het best redelijk, 78 jaar oud inmiddels en woonachtig in Rijsbergen bij Breda. Zou leuk zijn om nog iets van je te horen. Hartelijke groetjes van Paul Hermsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *