Marco Evenhuis

ikbenvliss125-evenhuisMarco Evenhuis (44). LAT. Geboren in Naarden. ‘Scharrelaar’ in bier, marketing en festivals. “Weet het zelf ook niet precies.” Sinds 1977 woonachtig in W-Souburg.

“Eerst had je daar boeren en tuinders. De plattelandsmentaliteit hangt er nog steeds. Maar het gevaar komt van vier kanten: we worden helemaal ingebouwd.”

“Ik kom uit een familie van marktkramers. Beetje handelen, beetje lullen. Bij de bierbus tuf ik nog altijd op het eerste papiergeld van de dag, een oud gebruik.”

“Ja, bij Cuisine Machine noem ik mezelf: marktmeester. Ben heel blij dat we iets hebben neergezet wat mensen aanspreekt. Zónder subsidie. Zónder hoge heren.”

“Er zijn veel mopperkonten hier, maar ook velen die trots zijn op Vlissingen. Het staat me tegen dat de stad in de rest van Zeeland een negatieve naam heeft.”

“Men neemt ook niet de moeite het te leren kennen. Je hoeft maar eenmaal bij De Albatros te zijn geweest en je snapt al veel meer van de ziel van Vlissingen.”

“Het spannende aan Vlissingen is dat het niet af is. Dat het niet helemaal klopt. Een ongeordende, anarchistische stad die heel veel ruimte biedt aan creativiteit.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *