Maria de Rijke-Kodde

Maria de Rijke-Kodde (69). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Serooskerke. Oud-verpleegkundige bij het ADRZ. Woont sinds 1993 op Boulevard Evertsen. Een droom die uitkwam.

“Zicht op zee. Het strand. Een tuin. Het Nollebos. Alles is er wat je in een vakantie maar kunt wensen. Altijd als ik de boulevard oprijd denk ik: dit is het. Dan gaat mijn hart open.”

“De kleuren van de zee. De prachtige luchten. De spectaculaire zonsondergangen. De gezelligheid van flanerende mensen op straat. ’s Zomers en ’s winters. Het is nooit hetzelfde.”

“Ondanks dat we er maar tien meter vandaan wonen, gaan we bij mooi weer toch altijd naar het strand. Stoeltje. Parasolletje. Koffie. Boekje. En daarna nagenieten vóór ons huis.”

“Een nadeel van wonen op de boulevard zijn de lekkages. Een harde wind met regen hoeft maar een speldenprikgaatje te vinden en je bent de klos. Bijna geen huis lekkagevrij hier.”

“We wandelen en fietsen veel door Vlissingen. Steeds een andere route. Dan zie je elke keer weer veranderingen en nieuwe dingen. Geveltjes. Tuintjes. Huizen. Leuke straatjes.”

“De stad is alleen maar mooier geworden de laatste jaren. Laat Vlissingen maar opbloeien hoor. Met het nieuwe Britannia erbij. Eindelijk, na dertig jaar, gaat dat gapende gat weg.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.