Mariet Schoenmakers

ikbenvliss141-schoenmakers

Mariet Schoenmakers (64). Solo. Geboren in Middelburg. Kwam in 1961 in Vlissingen. Stedenbouwkundige. Betrokken bij Bestevaer en Scheldekwartier.

“Een transformatie van een stuk stad duurt minimaal 25 jaar. Zie hoe mooi het al is: het Dokje, de Plaatwerkerij, het stratenpatroon, De Willem Ruysstraat.”

“Mijn droom: de Machinefabriek als depot voor Grote Stukken waar veel musea geen plek voor hebben. Daarvoor komt men graag uit alle windstreken.”

“Ik woon en werk ook in de Randstad. Als de zon schijnt heb ik altijd een enorme drang om naar Zeeland te gaan. Via de dammen. Zó mooi. Zó prachtig.”

“Vlissingen is vrijheid. Dat zit in de mensen. In de zee. In het licht. De mooiste plekken: het Keizersbolwerk, de Loodsensteiger. Venetiaanse kwaliteiten.”

“De bieb gaat me aan het hart. Dat gebouw geeft kinderen zóveel fantasie. Zoals die huizen daar intact zijn gelaten. Zelfs m’n slaapkamertje van vroeger.”

“Weet je, ik vind dat we het moeten víeren dat we het eindpunt zijn. Dat is spannend. Een nieuwe agenda zien te vinden: Bottom-up in plaats van Top-down!”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *