Marilyn Verleg-Lee

ikbenvliss111-marilynMarilyn Verleg-Lee (57). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Manilla, Filipijnen. Heeft sinds 1989 een lijstenmakerij annex schilderswinkel in de Scheldestraat.

“M’n man zat bij Oceanwide. We hebben elkaar leren kennen op Bereneiland bij Spitsbergen. We werkten op een schip dat op sint-jacobsschelpen viste.”

“Toen ik hier kwam moest ik de taal leren, temperatuur, eten, alles. Heb heel veel steun gehad van de Vlissingers. Meegaand. En rustig praten tegen me.”

“Ben meteen deze zaak begonnen. Alles zelf opgebouwd. Steeds verder het assortiment uitgebreid. En later hebben we het pand hiernaast erbij gekocht.”

“De Scheldestraat is een stuk verbeterd. Nooit last van hangjongeren aan deze kant van de straat. Een gezellig stukje. Met parkeerruimte voor de deur.”

“Sinds z’n pensioen zit mijn man ook in de winkel. Dus dan kan ik vaker weg. Boodschappen halen in de stad. Fietsen naar Zoutelande, Domburg, Ritthem.”

“Met andere Filipijnen heb ik weinig contact. Ik heb er geen tijd voor en anders blijf je in gedachten daar. Voorlopig blijven we hier. Lekker in Vlissingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *