Marja van Nes-Versteylen

Marja van Nes-Versteylen (62). Getrouwd, 2 dochters. Oud-lerares basisschool De Branding. Geboren in Jakarta. Woont sinds haar tiende jaar in Vlissingen.

“Na de dood van mijn vader verhuisden we van het zachte zangerige Maastricht naar het ruwe en rauwe Vlissingen. Een cultuurschok voor mij als kind.”

“Heel lang wilde ik weg hier. Maar ik had nog wat af te maken met Vlissingen. Of Vlissingen met mij. Want waar kunnen je kinderen beter opgroeien dan hier?”

“Je doet je wandelschoenen aan en het is meteen fijn. Dat nieuwe wandelpad over de duinen. Zo heerlijk. Vlissingen wordt zo stukje bij beetje aangepakt.”

“Jammer dat de PSD-boten er niet meer zijn. Dat je dan net de laatste boot miste. Ging je eerst friet halen bij De Milliano en daarna via Antwerpen terug.”

“Wat ze van mij mogen veranderen is de Spuistraat. Maak die wat groener. En zet rozen in die rare bak met water waar nu de meeuwen zich in wassen.”

“Het filmfestival vind ik fantastisch. Dat we dát hebben in Vlissingen. Pier 7 ook zoiets. Een aanwinst. Abonnement. Kluisje. Stoel. Ligbed. Helemaal pérfect.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *