Marleen Vaders

ikbenvliss108-vadersMarleen Vaders (47). Samenwonend. Geboren in Sint Maartensdijk. Eigenaresse van kapsalon HaarZaak in het pand ‘In het Gouden Hert’, een herberg uit 1580.

“De schepen legden voor de deur aan. Ik zou wel eens willen dat de muren konden praten. Ik ben echt zo benieuwd naar wat zich hier heeft afgespeeld.”

“In dit huis werden ook publiekelijk de stadsrechten en heerlijkheid van Vlissingen verkocht. Nu woon en werk ik er, op het mooiste plekje van de stad.”

“Als kapster ben je ook psycholoog. Je hoopt dat klanten zich na afloop van binnen en buiten beter voelen. En met een lachend gezicht naar buiten gaan.”

“Knippen is het leukst. Mannen worden steeds ijdeler. Dat mag tegenwoordig ook. Ze willen een scheidinkje of een productje. Dat zien ze bij de voetballers op tv.”

“Vlissingen viel meteen als een jas om me heen. Alsof ik de stad altijd al had gekend. De vrijheid hè. Dat je zo met de Olau Line naar Engeland kon varen.”

“Er zijn mensen die zeggen: Vlissingen is niks en zal ook nooit wat worden. Dat snap ik niet. De stad is zo mooi. Na 25 jaar ben ik nog steeds op vakantie.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *