Martien Smallegange

Martien Smallegange (75). Getrouwd, 4 kinderen. Geboren in Wolphaartsdijk. Kwam in 1970, net afgestudeerd, in Vlissingen wonen. Had tot 2009 een tandartsenpraktijk.

“Er was destijds een enorm tekort aan tandartsen in Vlissingen. Oort was er nog. Knoop was gestopt. Reijnierse was ziek. En De Vries en Reddingius gingen bijna met pensioen.”

“De tijd van nieuwe inzichten brak aan, zoals het belang van gezond tandvlees, fluorbehandelingen, praatjes op scholen. Nu zie je weer die zoete drankjes. Verschrikkelijk. ”

“Kunstgebitten kwamen er steeds minder. Nog een anecdote: bij een patiënte was het ondergebit helemaal afgesleten. Bleek dat ze er altijd haar aardappelen mee schrapte!” 

“Vlissingen is ons thuis geworden. We zijn er eigen aan. Alles wat we hier enigszins kunnen kopen, doen we hier. Het is belangrijk om de Vlissingse middenstand te steunen.” 

“Verder zijn we enorme tuinliefhebbers. Ik ben een plantjesverzamelaar en focus me graag een bepaalde periode op één soort. Ik kan niet binnenzitten. Ben een buitenmens.”

“De tandheelkundige zorg is aan het veranderen. Het kleinschalige is weg. Tandartspraktijken gaan samen. De tijd waarin je als tandarts je patiënten allemaal kende is voorbij.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *