Martien Verheij

 

Martien Verheij (65). Single. 4 kinderen. Geboren in Vlissingen. Begon vorig jaar, net voor de lockdown, Naaiatelier Martien: verkoop van stoffen, tweedehands kleding en -reparatie.

“Kleurrijke Afrikaanse stoffen hebben mijn interesse. Daarmee trek je ook klanten. M’n hond Isabel ligt altijd op haar kleedje voor de zaak. Ze komt uit Roemenië. Was zwaar mishandeld.”

“Dagelijks stal ik m’n spullen uit. Net zoals het Strandhuis daar. Hetzelfde met de nieuwe bloemenzaak hier. De terrasjes op de Kleine Markt. Dat maakt juist de sfeer en gezelligheid.”

“Op dit hoekje zie je iedereen voorbijkomen. Ik zeg wel honderd keer goeiendag. Zou eigenlijk een bordje moeten maken met de tekst ‘hallo’ erop. Dan kun je dat telkens opsteken.”

“Het is een geweldige locatie waar ik zit. Als je hier de zijstraat uitloopt, kom je zo bij de jachtjes die sinds kort in de nieuwe jachthaven liggen. Midden in de stad. Dat is toch geweldig?”

“Vlissingen is erop vooruitgegaan de laatste tijd. Vooral de oude binnenstad. Bijna alle panden zijn bezet. We hebben het leuk met elkaar. En wat dacht je van de vrijheid die je hier voelt.”

“Sinds ik weer ruimte heb voor creativiteit, ben ik gelukkig. Daar draait het om. Dan hoef je verder niets. Hee hallo, goedemorgen. Kijk eens Isabel, weer iemand met wat brokjes voor je.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *