Mattie Augustijn

Mattie Augustijn (70). Getrouwd, 2 kinderen. Had 25 jaar met haar man een drogisterij in Vlissingen. DA en daarna ETOS. Geboren in Gasselternijveen.

“M’n vader zat tijdens de oorlog bij de Irenebrigade in Engeland. Hij kwam in ‘44 Vlissingen binnen en ontmoette toen m’n moeder die hier woonde.”

“Vlissingen kende ik dus omdat ik vaak naar m’n grootouders ging. En ja, dan ging je ook wel eens naar de drogist en zo heb ik m’n man leren kennen.”

“Ik heb altijd met veel plezier in de winkel gestaan. Het gaat erom je te onderscheiden door vriendelijk en behulpzaam te zijn. Je moet je klant echt ‘zien’.”

“Na ons pensioen zijn we verhuisd naar Paauwenburg. Op tijd de bakens verzetten. Ik kom veel bij oude mensen en zie dat iedereen daarmee te maken krijgt.”

“Elke dag wandel ik 6 km. Altijd hetzelfde rondje naar Dishoek en terug. Eens per week neem ik een prikstok mee voor rommel die ik onderweg tegenkom.”

“Verder ben ik actief in de St.Jacobskerk. Bezinning en saamhorigheid vind ik belangrijk. We hebben allemaal een god nodig, in wat voor vorm dan ook.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *