Maurice Olree

Maurice Olree (53). Samenwonend. Geboren in Rotterdam. Woont sinds 2005 in Vlissingen. Van beroep goudsmid. Is sinds kort chauffeur bij het Nederlands Loodswezen.

“Oud-cafébaas Ad van de Woestijne was mijn voorganger. Loodsen halen en brengen. Twee- of driemaal per etmaal. Zo’n 400 km. Het hele havengebied tot en met Antwerpen.” 

“In 2015 heb ik samen met Brian van Elsen het ‘700 Vlissingen Bier’ geïntroduceerd. We begonnen met het ontwerpen van een etiket. Later kwamen er ook glazen en viltjes.”

“Noem het maar ons burgerinitiatief. In het kader van Vlissingenpromotie. Een uit de hand gelopen hobby. Inmiddels hebben we drie soorten. Alleen in Vlissingen te koop.”

“Ja, Vlissingen is een no nonsense-stad hè. Je zit overal dichtbij. Je hebt strand en land. Een stad met mogelijkheden, hoewel dat niet altijd goed wordt uitgewerkt vind ik.”

“Uitgaan doe ik eigenlijk niet meer. Af en toe een terrasje en elke week gaan we uit eten. Ook in de winter is het leuk hier. Dan ben je echt met de Vlissingers onder elkaar.” 

“M’n goudsmidspullen heb ik nog allemaal. Zou zo weer kunnen beginnen. Maar op die baan bij het Loodswezen heb ik lang zitten azen. Leuker werk kan ik niet bedenken.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Maurice Olree

  1. Xander van Zelderen schreef:

    Super leuk om dit te lezen! Ik ben er oud klasgenoot van Maurice en hoop hem weer eens te ontmoeten. Succes Maurice!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *