Michael Wise

Michael Wise (72). Single. Geboren in de Eedestraat 4. “Het geboortehuis van mijn oma. Mijn vader was een Engelse bevrijder. Hij ontmoette mijn moeder bij bakker Speckens.”

“Na de HBS heb ik de Rijkskweekschool gedaan. Daarna op diverse scholen lesggegeven. Nadat ik overspannen raakte, werkte ik 17 jaar als salarisadministrateur bij het ADZ.”

“Schaken is mijn hobby. Werd in 1991 zelfs Zeeuws kampioen. Schaken geeft structuur aan je manier van denken. Het is een spiegel van de geest. Daardoor voel ik me weerbaar.”

“In Vlissingen ken ik iedere straatsteen. Doe alles te voet. Sinds kort bezorg ik in twee wijken de Bode. Fijn om erbij te doen. Zelf lees ik veel. Nieuws. Cultuur. Schaakrubrieken.”

“Kom tijd tekort. Gisteren moest ik naar de ABN/AMRO. Omdat die hier niet meer is, ben ik helemaal naar Middelburg gelopen en terug. Overal bankjes waarop je kunt mijmeren.”

“Kijk, Middelburg is qua gebouwen mooier, maar de inwoners zijn ‘more inhibited’. Meer geremd dan ‘wij’ strijdbare Vlissingers. De Engelse taal is mooi hè. Veel meer nuances.”

“Elke dag is anders voor mij. De toekomst zie ik optimistisch. En als de hemel naar beneden valt, dan zijn we allemaal dood. Dat zei mijn moeder altijd. En zo is het natuurlijk ook.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.