Michel Dellebeke

Michel Dellebeke (34). Getrouwd. Geboren in Vlissingen. Molenaar en molenmaker. “Al van kinds af ben ik erdoor gefascineerd. Het vak heb ik geleerd op molen De Pere in Souburg”.

“Het werken met de wind op een eeuwenoude manier. Dat is het mooiste. Weet je dat er in Vlissingen ooit 26 molens stonden? Achter Cinecity bijvoorbeeld. Op het Zaagmolenpad.”

“Zelf heb ik drie molens op schaal 1:10. Gebouwd door een oude molenmaker. Ons huis op Ritthem hebben we speciaal gekocht voor de grote tuin. Zodat ik ze alle drie kwijt kan.”

“Ritthem is een geweldig dorp. Lekker rustig. Zelfs in het hoogseizoen merk je niks van de drukte. Gemoedelijk. De mensen kijken naar elkaar om, zonder dat ze zich met je bemoeien.”

“En we zitten hier eigenlijk overal dichtbij. Ik vind wel dat Ritthem wat links wordt gelaten door de gemeente Vlissingen. Het straatwerk. De afvalcontainers. Schoonmaken ook minimaal.”

“Het mooiste gedeelte van Vlissingen vind ik de straatjes achter de Sint Jacobskerk: Groenewoud, Nieuwstraat. Een zegen voor de stad dat de huizen daar allemaal zijn gerestaureerd.”

“De moderne windmolens? Een zoethoudertje voor de mensen. Zéker de windparken op zee. Elektronica en zoute lucht. Geen gelukkige combinatie. Ik zeg: gewoon weer kernenergie.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *