Michiel Snoek

ikbenvliss58-snoekMichiel Snoek. 61 jr. Single. Geboren in Vlissingen. Oud-apotheker. Zelf grapt ie: “Gifmenger, pillendraaier, chemische troep-aansmeerder.”

Michiel is speciaal naar de loodsensteiger gekomen omdat de MSC Zoe weer langsvaart, een van de grootste containerschepen van de wereld.

“Eigenlijk vind ik dat er meer scheepsspotters moeten komen. En dat we meer reclame moeten maken voor de boulevard, een unique selling point.”

“Vlissingen is m’n hobby. Ik verzamel alles wat ouder is dan 20 jaar. M’n topstuk? Waar ik het eerst aan denk is een asbakje, een souvenir uit 1910.”

Hij woont op de boulevard. Naast hem was van 1925-1975 het terras van de dames Maters. “Je kreeg van hen nooit meer dan drie pilsjes. En ze namen geen fooi aan.”

“Iedereen had hier miljonair kunnen zijn. Met bedden verhuren aan toeristen, zoals in Domburg. Maar op het Badstrand liggen alleen maar Vlissingers.”

“O kijk, ik moet snel gaan filmen, anders is ie voorbij.…En dan hebben we het nog niet eens over de apothekersspullen van Van de Sande gehad…”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *