Milly Speckens-Vierhout

ikbenvliss134-speckensMilly Speckens-Vierhout (80). Weduwe van bakker Charles Speckens, 3 kinderen. Geboren Vlissingen. In 1984 sloot de winkel haar deuren na bijna 100 jaar.

“Herinneringen? Dat we een koeling kregen. Dat was een unicum hoor. Verder de knikkende Sinterklaas in de etalage. Die staat nu bij bakker Van de Kop.”

“De zaken naast ons zijn natuurlijk ook verdwenen: kapper Biezen, De Nooijer (fietsen), De Boer (kousen), De Ooievaar (corsetten) en bakker Hament.”

“Nu zit er niet echt meer een binding in. Een van de weinige ouderwetse winkels is nog Steketee. Maar het komt goed met Vlissingen. Het kost gewoon tijd.”

“Als je ziet hoe het toerisme is gegroeid in al die jaren. Met inzet en investeringen zou je nog steeds een aardige boterham moeten kunnen verdienen.”

“8 april komt er een expositie in de bieb over Speckens. In het hoekje waar vroeger bakker Schoenmaker zat. Daar zijn we ooit begonnen met de zaak.”

“Vlissingen is echt mijn stad. Hier vind je wat en daar laat je wat. Fantastisch die zee. Die kan ik niet missen. En het Nollebos behouden we hopelijk ook.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *