Monica Sanderse-Talanga

Monica Sanderse-Talanga (37). Getrouwd. Geboren in Roemenië. Medewerkster Jumbo. Langeafstandsloopster. Kwam voor de liefde in 2007 naar Vlissingen.

“Toen ik Vlissingen voor het eerst zag, wilde ik al niet meer weg. De schepen zo dichtbij. Ik dacht: wow, wat een gelukkig mens ben je, als je hier mag wonen.”

“Ik hield heel erg van de zee en de Nederlandse molens. Vond ik práchtig. In het begin was het eenzaam. Ik kende niemand. Sprak de taal niet. Fietsen kon ik ook niet.” 

“Dan zag je al die moeders. Kind voor, kind achter. Al die boodschappen. Dat wilde ik ook. Heb het op een vouwfiets geleerd. Ben zo vaak gevallen, maar heb doorgezet.”

“Bij mijn naturalisatie heb ik de Nederlandse vlag buiten gehangen. Verder ben ik dankbaar dat ik leuk en sociaal werk heb. Ben geen type om mijn hand op te houden.”

“Hardlopen heb ik altijd gedaan. Drie jaar geleden begonnen met wedstrijden. De lange afstanden doen mij wat. Je hoofd leegmaken. Happy. Dan word je een ander mens.”

“Heb al veel prijzen, lintjes en bekers gewonnen. Vorig jaar werd ik vijfde bij de Kustmarathon. Doel dit jaar is winnaar te worden. Daar droom ik van. Daar ga ik voor.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *