Mirjam de Raad

ikbenvliss99-mirjamMirjam de Raad (47). Al 25 jaar samen met haar vriend, een beeldend kunstenaar. Geboren in Vlissingen. Fysiotherapeut in revalidatiecentrum Revant in Goes.

“We werken in een multidisciplinair team. Het is echt fantastisch om de revalidanten weer een zo groot mogelijke zelfstandigheid terug te kunnen geven.”

“’s Zomers ga ik vaak na mijn werk naar het strand. Zwemmen. En pas tegen de schemer naar huis. Dan heb je een vakantiedag gehad i.p.v. een werkdag.”

“Ik ben een fille de la mer. Ken je dat: met je opgedroogde zoute huid genieten van een koud glas witte wijn met een visje erbij. Het tóppunt van genot.”

“Zo ook het geluid van de scheepsturbines en de misthoorns, de geur van afgaand tij, het zicht op de horizon. Op de radio hoor je dan de landelijke files.”

“Vlissingen is een uithoek natuurlijk en staat niet bekend om zijn glansrijke winkelcentrum, maar de stad timmert aan de weg met allerlei evenementen.”

“Vaak zónder subsidie, zoals in de Machine- en de Timmerfabriek. Als je daar buiten staat en je ziet die zee en de vissersboten: ik vind het gewéldig.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *