Monique Jankowski

ikbenvliss138-moniqueMonique Jankowski (55). Getrouwd, 3 kinderen. Geboren in Rotterdam. Woont hier tien jaar. Heeft B&B De Zilte Bries. Is imker bij Terra Maris en strandjutter.

“Afval weghalen: nylon touw, ballonnetjes, vissershandschoenen, aanstekers, speelgoed. In de draaideur van het stadhuis zie je wat we allemaal vinden.”

“Iets doen voor onze planeet voelt goed. Vasthouden wat er nog is. Het strand is natuurlijk goud. Als je uit de Randstad komt besef je pas de waarde ervan.”

“Vlissingen is vergelijkbaar met Rotterdam. Verbonden met het water. Ze zijn hier wel minder open. Ook de gemeente durft geen statements te maken.”

“Al die rare bouwplannen. Dat willen we toch niet? Vlissingen zou meer naar de Vlissingers moeten luisteren. We hebben de natuur en het groen nodig.”

“Net zoals de bijen. Een wilg is een van de eerste stuifmeelvoorzieners van een bijenvolk. Als wij zo’n boom kappen dan kan dat dus dramatisch zijn.”

“Sinds ik hier woon ben ik dichter bij de natuur. Je fietst door de straten en dan kom je opeens bij de zee. Altijd denk ik: wow, wat is dit toch geweldig!”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *