Nancy van de Ven

Nancy van de Ven (19). Single. Geboren in Vlissingen. Prof motorcrosser. Rijdt al vanaf haar zevende jaar. Verspeelde dit jaar op het nippertje de wereldtitel.

“Tot één rondje voor het einde lag ik voor. Toen viel ik. Probeer er niet aan te denken, maar aan het volgende seizoen. Nee, bang ben ik nooit op de motor.”

“Het is súperleuk maar mentaal en fysiek zwaar. Alleen focussen op springen en bochten nemen. Als ik mezelf op een filmpje zie, denk ik: wow ben ik dat?”

“Ik woon op het kamp in West-Souburg. Heel andere mentaliteit en regels. Er staan hier negen wagens. We zijn allemaal familie. Er is altijd wel iemand thuis.”

“Vlissingen? Het mooiste is natuurlijk het strand en de boulevard. Verder is er niet veel te beleven vind ik. Veel winkels zijn verdwenen. Uitgaan doe ik niet.”

“Ben zes maanden per jaar in het buitenland. Ga op tijd naar bed. Train veel. Ook fietsen. Zo’n vier keer per week 60 km. Richting de zeedijk in Ritthem.”

“Hoe ik de toekomst voor me zie? Wereldkampioen worden. En verder wil ik op het kamp blijven wonen, een mooie wagen, trouwen en kindjes krijgen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *