Nanna Bleijenberg-Nielsen

ikbenvliss122-bleijenbergNanna Bleijenberg-Nielsen (76). Weduwe, 3 kinderen. Geboren in Denemarken. Had vanaf 1981 restaurant Solskin in de Walstraat en later op de boulevard.

“M’n man heb ik in Denemarken ontmoet. Hij was steward bij de Holland America Line. 1960. Je bent jong en verliefd. Vlissingen vond ik meteen leuk.”

“De taal leerde ik bij het boodschappen doen. Dan las ik wat er boven de producten stond. Nederland lijkt veel op Denemarken. Beetje het familiegebeuren.”

“Als bedrijfsleider van de stationsrestauratie heeft m’n man de kneepjes van het vak geleerd. Zijn populairste recept later heette Mosselen Vlissingoise.”

“Toen we in Walstraat-Zuid zaten, waren daar nog veel winkels hoor: Hooydonk, Wilbrink, Rodts, Ter Meulen. Maar ja, de een na de ander is vertrokken.

“Het geheim van een goede zaak: met hart en ziel werken en altijd aanwezig zijn. Solskin betekent ‘zonneschijn’ in het Deens. Een restaurant voor iedereen.”

“M’n zoon Fleming heeft het overgenomen. Nee, meehelpen doe ik niet meer. Wél ben ik nog vrijwilligster in de brasserie van Ter Reede. Zo blijf je bezig hè.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.