Nelleke Wiessner

ikbenvliss59-wiesnerNelleke Wiessner. 80 jr. Getrouwd. Geb. Vlissingen. Was 33 jaar ambtenaar van de burgerlijke stand. Voltrok circa 2400 Vlissingse huwelijken.

“Ik heb nog bijna alle trouwkaarten en bedankbrieven. Leuke. Ontroerende. Daar kijk ik nog wel eens in. Die contacten vóóraf mis ik het meest.”

“Je kunt wel zeggen dat ik de halve Vlissingse horeca heb getrouwd. Ook een van de dames van Aage M. met hem als getuige. Charmant hoor.”

Nelleke zelf is al 60 jaar getrouwd. “Een zeemanshuwelijk is natuurlijk anders. Je dofte je telkens weer op als je hem van het schip ging ophalen.”

“Maar je moet niet denken dat je nooit iets hebt in je huwelijk, want dat is natuurlijk onzin. Het is een golfbeweging. Laten we het daarop houden.”

“Vlissingen is míjn stad en ik ben er trots op. Het is ook de stad waarnaar ik verschrikkelijk heimwee had in de tijd dat ik in het buitenland woonde.”

“Zolang ik hier nog iets kan krijgen koop ik het hier. Als iedereen dat nou eens zou doen, dan peppen we Vlissingen samen weer een beetje op.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *