Okke ‘Ko’ Soolsma

Okke ‘Ko’ Soolsma (93). Weduwnaar, 3 zoons. Geboren in Vlissingen. Telg uit een bekende Vlissingse horecafamilie. Oud-eigenaar van het gelijknamige verhuurbedrijf.

“Ik heb alleen maar lagere school. Werkte eerst op de Schelde. Ben in 1960 begonnen met m’n zaak. Tafels. Stoelen. Glaswerk. Serviesgoed. Ledikantjes voor toeristen.”

“In het begin ook Hoover wasmachientjes. Fl 1,75 per dag. Met wringer. Die moest je soms driehoog naar boven sjouwen. Later ben ik ook nog auto’s gaan verhuren.”

“Had grote klanten als de Schelde, de PTT, Hoechst, Pechiney. Vreemde talen sprak ik niet, maar ze verstonden me altijd. Dertig jaar geleden heb ik de zaak overgedaan.”

“Mijn ouders hadden café ‘Scheepjesbrug’ op de Koningsweg. Spelen deed ik overal. Putten graven op het strand. Krant erover. Zand erover. En dan kijken wie er inliepen.”

“Of ik huurde met vriendjes een step bij een antiekzaak in de Noordstraat. Vijf cent per uur. Dan reden we om de beurt een rondje. Nee, steppen doe ik niet meer, wel lopen.”

“Elke dag over de boulevard. Ik ben nog gezond. Woon samen met mijn zoon. En ik voel me zôh verbonden met deze stad. Ja, ik ben een echte grote fan van Vlissingen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *