Okke Soolsma jr.

Okke Soolsma jr. (67). Single. Geboren in Vlissingen. “Bij de nonnetjes in het Sint Josephziekenhuis”. Oud-archiefmedewerker bij de kerncentrale in Borssele. Is een fanatieke wandelaar.

“Ik schrijf elke kilometer op. 51.000 km tot nu toe. Al meer dan de wereld rondgelopen. Ben overal geweest. Noorwegen, Zweden, Amerika, Korea, Japan. Op de Fuji. Altijd groepsreizen.”

“In Vlissingen ben ik lid van ‘Willen Is Kunnen’. Wandelen is ontspannend. Het is goed voor je lijf. Het tempo maakt niet uit. Je bent lekker buiten. En dan met z’n allen gezellig nakletsen.”

“Elke dag de boulevard. Elke dag anders. Langs het nieuwe jachthaventje hier. De Timmerfabriek. Of Ritthem. Die wegelingen met knotwilgen. Zo mooi is dat. En dan kom je zo bij de zee.”

“Alle scholen in Vlissingen waarop ik heb gezeten bestaan niet meer. De kleuterschool bij het Fort is nu een moskeetje. De Jan Ligthartschool en de LEAO ook weg. Daar staan nu huizen.”

“Hetzelfde met de verenigingsgebouwtjes. Er is al veel gesloopt en er komt niks voor terug. Ik snap het wel hoor, maar ik vind het jammer. Zo worden veel verenigingen de nek omgedraaid.”

“Maar goed, dat we maar veel van het mooie weer mogen genieten. Alhoewel, bij slecht weer is het hier ook prachtig. De schepen volgen met Vesselfinder. Heel de wereld vaart hier voorbij.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.