Ondine van der Vleuten

Ondine van der Vleuten (57). Burgerlijke staat: “ingewikkeld”. 2 kinderen. Geboren in Parijs. Journalist bij de PZC. Woont sinds 1990 in Vlissingen.

“M’n vader was diplomaat. Een Braziliaan. De vrucht van mijn moeders schoot heeft hij eenmaal aanschouwd in een Parijs café en dat was het.”

“Al heel m’n leven zit ik vol vragen. Over van álles. Journalist zijn is me op het lijf geschreven. Vlissingen was voor mij meteen o.k. Rauw als Rotterdam.”

“Op het Scheldeterrein trilt het nog steeds. De spierkracht. Het vakmanschap. Ik heb ontzag voor wat de arbeiders hier tot stand hebben gebracht.”

“Wat ik jammer vind: dat er zo weinig groen in de stad is. Stevige bomen. Geen schaamgazonnetjes. Groen maakt dat mensen zich fijn voelen.”

“Hopelijk gaat de gemeente niet mee met de waan van de dag, maar maakt ze bij de verdere invulling van de stad keuzes met een langetermijnvisie.”

“Dat gaat de komende jaren het verschil maken. Hier aan de ‘De Willem Ruysstraat’ vóel ik gewoon de energie van de toekomstige generaties.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *