Paul Telussa

Paul Telussa (67). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in het Ambonezenkamp waar nu Ter Reede staat. Oud-tekenaar bij Delta. Voetbaltrainer van Jong Ambon.

“Later verhuisden we naar het kamp bij het vliegveld, nu Westerzicht. Er was daar in de buurt een groot veld waar wij jonge, vrijgezelle jongens voetbalden.”

“Voetbal is mijn enige hobby. Was vroeger veel weg. Mijn vrouw pakte altijd mijn tas in. Kon er blind op vertrouwen dat alles erin zat wat ik nodig had.”

“Ben vier keer naar Ambon geweest. Twee keer met m’n ouders. M’n moeder had haar zus bijna veertig jaar niet gezien. Fantastisch om te zien. Emotioneel.”

“Sinds ik gepensioneerd ben ga ik met m’n vrouw naar de markt in Vlissingen. Dat kwam er vroeger niet van. Mag het graag doen. Praatje hier, praatje daar.”

“Verder gaat er bijna geen dag voorbij of ik maak een rondje over de boulevard. Ook kom ik regelmatig in Mae Uku, het Molukse wijkgebouw in Oost-Souburg.”

“Ooit ben ik mijn carrière bij Jong Ambon begonnen. Ik hoop dat ik nu deze club kan blijven trainen totdat mijn kleinzoon oud genoeg is om er te spelen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.