Peter Hendrikse

ikbenvliss142-hendriksePeter Hendrikse (52). ‘Beroepsvrijgezel’. Geboren in Vlissingen. Houtrestaurateur in monumentale panden. “Ik zit al m’n leven lang in de oude huizen.”

“Dat komt nog uit de tijd dat Vlissingen gesaneerd werd. Als klein ventje was ik altijd in slooppanden te vinden. Verzamel antieke tegels en ‘ouwe rommel’.

“M’n vervoermiddel is m’n bakfiets. Een mobiel heb ik niet en aan internetbankieren doe ik ook niet. Wél Facebook. In die zin ben ik wel een rare vogel.”

“Ben lang negatief geweest over de stad, maar er is weer volop werk. Hier in de Nieuwstraat stonden vorig jaar nog 14 huizen te koop, nu nog maar één!”

“Deze straat ademt de sfeer van de historie. Een dorpje in een stad. Vriendelijke mensen. Nadeel is dat je wel eens wakker wordt van het cafébezoek.”

“Mopperen is ook Vlissings hè? We klagen allemaal. Op Facebook hebben we een leuk discussieclubje waar de Vlissingse politiek vaak aan bod komt.”

“Ik vind dat er veel ten goede gebeurt. Mooie dingen. Door de kleine ondernemers. Dat moet toch iedereen zien. Ja, de zon schijnt weer in Vlissingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *