Peter van Druenen

peter van druenen

Peter van Druenen (67). Gehuwd, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Uitgever en historicus. Auteur van Vissers, kapers, arbeiders. De geschiedenis van 700 jaar Vlissingen.

“Het geeft in drie woorden weer wat Vlissingen voor een stad was. In het Antwerpse archief ontdekte ik het meest verrassende: ons stadszegel uit 1369 met een veldfles erop.”

“We behoren tot de steden in Nederland met het meest roemruchtige verleden. Weet je bijvoorbeeld dat Vlissingen zich eerder heeft bevrijd van de Spanjaarden dan Brielle?

“Ik groeide op in de Bonedijkestraat. De straat der straten. Dat was zo’n Vlissingse straat. Ben er altijd trots op geweest. Scholen, winkels, pleintjes. Daar speelde je als kind.”

“Van 1973 tot 2002 woonde ik elders. Rotterdam, Overijssel, Dronten. Bedoeling was altijd om terug te keren. Dat was in 2002. We zeiden: nu gaan we nooit meer weg hier.”

“Heb vijftien jaar lang de webcam Zeegat.nl gehad, de eerste van Vlissingen. Vanuit de hele wereld kon men 24/7 kijken naar de zee, de schepen, het strand, de boulevard.”

“Je kunt in Vlissingen volledig jezelf zijn. Je hoeft geen toneelstukje te spelen. In de omgang spelen geen rangen en standen. En de diversiteit is de grootste van Zeeland.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Peter van Druenen

 1. Wim van den Berge schreef:

  Mevrouw Prinsen,

  Ik ben zo brutaal om deze site te gebruiken om in contact te komen met Peter van Druenen .De reden is dat ik als gids op de werf Meerman te Arnemuiden wat onderzoek doe over de historie van Arnemuiden en speciaal de overstroming van 1530.
  Waarschijnlijk kan Peter van Druenen daar wat meer over vertellen.
  Aan U de vraag ,kunt U mij het email adres geven van Peter van Druenen of deze mail aan hem door spelen.
  Bij voorbaat hartelijk bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *