Piet de Nooijer

ikbenvliss66-pietdenooijerPiet de Nooijer. 75 jr. Getrouwd, 2 dochters. Oud-onderwijzer, oud-statenlid voor de PvdA. Woont op de boulevard. Werd geboren op de Kommedijk.

“Als kind zag ik daar de Engelse vliegtuigen aankomen. Bij m’n moeder op schoot. Het huilen. De angst. Als ik oorlogsbeelden zie, denk ik eraan.”

Hij herinnert zich ook nog de allereerste rotonde in Vlissingen. Op het Betje Wolffplein. “Dan gingen we kijken of er geen ongelukken gebeurden.”

“De boulevard is een diamant. Ik begrijp niet dat daar geen goede visie op gemaakt wordt. Dat er bijvoorbeeld tijden worden ingesteld voor auto’s.”

“Het rijden van steeds maar dat rondje moet doorbroken worden. Ze moeten naar parkeerplekken worden geleid. Zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk.”

Ook vindt Piet het erg dat veel van de kunst en cultuur hier is wegbezuinigd. En het plan met al die huisjes voor het Nollebos baart hem zorgen.

“Maar Vlissingen heeft m’n hart vanwege de ligging aan zee, de gemêleerde bevolking. Het loopt hier lekker allemaal door elkaar. Dát is Vlissingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Piet de Nooijer

  1. andre van schaik schreef:

    O ja die Engelse vliegtuigen. Ze gooiden eerst bommem op het Ruhrgebiet, draaiden om en schoten dan boven Middelburg en Vlissingen hun mitrailleurs leeg. Mijn moeder was op haar dood, elke dag weer. Die Typhoons jankten dan verschrikkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.