Piet Mosterd

Piet Mosterd (69). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Oene op de Veluwe. Kwam in 1967 naar de zeevaartschool in Vlissingen. Voer 25 jaar als loods.

“Varen is leuk. Het ergste was het altijd maar wachten op schepen. En de onregelmatige werktijden veroorzaakten uiteindelijk een permanente jetlag.”

“Vlissingen, ik zou er niet weg willen maar ik vind het geen stad. Het hart is er in de jaren zestig uitgehaald. Alles afgebroken en bijna niets hersteld.”

“Zelf woon ik in een pand dat eerst in de Scherminkelstraat stond. Dat lag opgeslagen bij Feenstra, de eerste die begonnen is de stad te restaureren.”

“Als je bij ons in de tuin zit is het alsof je in de grote stilte woont. In het Groenewoud. De gevels houden al het geluid tegen. Je hoort alleen de vogeltjes.”

“We zijn vaak weg met de camper. De vrijheid. In Vlissingen is er eigenlijk geen camperbeleid. Ronduit slecht. Dat wil ik toch wel even gemeld hebben.”

“Ondanks m’n kritiek geniet ik hier elke dag. Hoe ouder ik word des te vroeger ga ik naar het café. Haha. Een lekker kopje koffie drinken bij ‘t Archief.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Piet Mosterd

  1. C vos schreef:

    Camperbeleid helemaal mee eens genoeg ruimte om een keurige camperplaats te maken met alle faciliteiten mischien in samenwerking met oriones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *