Piet van der Zwan

Piet van der Zwan (89). Weduwnaar, 7 dochters, 2 zonen. Geboren in Scheveningen. Woont sinds 1970 in Vlissingen. Oud-eigenaar Van der Zwan Zeevishandel.  

“Ik heb er niks meer over te zeggen. M’n zoon en kleinzoon zijn nu de baas. Ik help alleen nog op de vrijdagmiddag. En soms ga ik nog mee met palingvissen.”

“We hebben 600 zelfgemaakte fuiken. Door heel Walcheren. Hoofdzakelijk de horeca waaraan we leveren. De mensen eten wel 80% meer vis dan vroeger.”

“Zelf ben ik in de vis geboren. De reden dat we in Vlissingen kwamen wonen, was dat er in die tijd in Scheveningen steeds minder aanvoer was van vis.

“Ik woon nog zelfstandig. Rij nog auto. Eten doe ik bij m’n dochters of in Ter Reede. Heel gezellig. Ik heb er veel kennissen. Iedereen zwaait naar me.” 

“Zal ik je eens onze wagens laten zien? Hoe schoon en gekoeld ze zijn. En kijk naar die grote blauwe mast voor de zaak: die dient voor het drogen van de fuiken.”

“Ik heb een goed leven gehad. M’n vrouw heeft altijd achter me gestaan. Met plezier gewerkt. En goed met de klanten omgegaan. Ik zal niet in eenzaamheid sterven.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *