Pieter de Nooijer

Pieter de Nooijer (41). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in een bekende Vlissingse visserfamilie. “De mannen heten allemaal Pieter. Mijn vader, ikzelf en mijn zoon van dertien.”

“De VLI-27 is van ons. Samen met de VLI-25 van mijn neef zijn dat nog de enige twee Vlissingse viskotters. Vijf dagen met vijf man vissen aan de Hollandse en Belgische kust.”

“Alleen op tong en garnalen. En na een week is het altijd fijn als we de skyline van Vlissingen weer zien. Soms slepen we zelfs nog garnalen als we langs de boulevard varen.”

“Vlissingen is een mooie stad hè. Je wilt toch nergens anders wonen? Vlissingen zit in je. Hoef ook niet op vakantie. Pfff, ik moet er niet aan denken zelfs. Met dat vliegen en al.”

“Alleen in het weekend heb ik een beetje vrije tijd. Rondje door de stad. Soms naar een terrasje. En sowieso ga ik ook elke dag nog naar de boot. Daar is altijd wel wat te doen.”

“Voor Pietertje heb ik dat oude sloepje daar gekocht en het de VLI-23 genoemd. Zo leert hij in de praktijk knopen te leggen en netten te boeten. Ja, met de paplepel ingegoten.”

“Nou, hij heeft inderdaad maar één interesse: boten, boten, boten. Hij zou zelfs nu al op z’n eentje met de VLI-27 kunnen uitvaren. Z’n overgrootvader Lein zou trots zijn geweest.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *