Pim Schuit

ikbenvliss110-schuitPim Schuit (48). Getrouwd. Geboren in Vlissingen. Werkt al 27 jaar bij de gemeentereiniging. “Je doet het voor de burgers. De stad schoonhouden.”

“Vroeger zat je met z’n drieën. Nu zit je alleen en gaat alles machinaal. Maar je loopt ook nog met je prikker door de stad hoor. Dat hoort er allemaal bij.”

“Er zijn nog steeds mensen die denken dat je niks hoeft te kunnen. Die groeten ook niet. Raar is dat hè. Tegenwoordig heb je een MBO-opleiding nodig.”

“Vlissingen doet mee met het ‘Schoonste centrum van Nederland’. De peuken die overal liggen, vallen het meest op. Binnenkort komen er extra asbakken.”

Pim werd geboren op ‘het eiland’. “Een heel fijne buurt. Toen was het nog levendig daar met de marine en Van de Akker. Hopelijk komt dat weer terug.”

“Ik rij elke dag op de fiets of met de auto een rondje over de boule. Die wijk achter het politiebureau vind ik ook mooi. Met die muurschildering daarzo.”

“Een anekdote? Iemands ring was per ongeluk in een volle ondergrondse container terechtgekomen. En weet je, we vonden hem. Onder in ‘n vuilniszak!”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Pim Schuit

  1. Jacqueline schreef:

    Hé filmster…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *