Ploon Pijnenburg

ikbenvliss53-pijnenburgPloon Pijnenburg. 73 jr. Getrouwd, 2 kinderen. I.v.m. de oorlog geboren in Oostkapelle. Opgegroeid in de Slijkstraat. Woont nu in de Schutterijflat.

“Ik kiek op de Spuistraat zo door dat gat naar Michieltje. Ideaal toch? ‘k Heb álles met Vlissingen. Na ‘n vakantie ben ‘k blij da’k weer thuis ben.”

“We zitten altijd op het grote strand. Vin ‘k een fijn strand. Met ‘n man of tien, twintig. Kennissen en famielje. En buurtjes van me dochter.”

De leegstand in de stad baart Ploon zorgen. “Die projectontwikkelaars moeten die huren eens naar beneden doen. Vlissingen gaat zo kapot.”

“Maar ja, de jeugd doet alles op de computer bestellen, op de laptop of hoe heet ‘t. Ja ik heb ook WIFI of wat is het, maar dat doet m’n man”.

De familie Pijnenburg staat synoniem voor voetbal. Haar zoon is keeperstrainer bij Kloetinge en haar kleinzoon voetbalt bij de A’s van Sparta.

“Straks gaan we naar het strand. Zo kommen we de zomer door. En als de voetbal weer begint, dan gaan we naar de voetbal. Zo gaat dat eej.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *