Prem Lalbiharie

Prem Lalbiharie (63). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Uitkijk, Suriname. Kwam in 1977 naar Nederland. Startte in 1998, samen met zijn vrouw, Tropische Winkel Prem in de Scheldestraat.”

“In het begin waren er amper buitenlandse zaken hier. Toko Mampir was gericht op Indonesië. Wij waren eigenlijk de eerste in de Scheldestraat. Een stukje Suriname in zo’n kleine stad.”

“Afhaaleten, Surinaamse artikelen, roti’s. Alles versgemaakt in eigen keuken. Een groot assortiment. Alles netjes en overzichtelijk. Dat horen we vaak. Klanten komen uit heel Zeeland.”

“Toen was het best goed in Vlissingen qua uitgaansleven. Perfect eigenlijk. Overal van die buurtcafeetjes. Zoals het Scheldecafé in de Van Dishoeckstraat. Daar gingen we dan naartoe.”

“Veel mensen zeggen dat de Scheldestraat een slechte straat is. Maar dat vind ik helemaal niet hoor. Er zijn genoeg parkeerplekken. Veel lopende mensen. Dat maakt het juist gezellig”.

“Vlissingen geeft me een goed gevoel. Gewoon lekker. Misschien omdat ik hier al lang woon. Vaak rijden. Domburg. Vrouwenpolder. Ook lekker een gebakken visje eten in Westkapelle.”

“Naar Suriname heb ik altijd heimwee. Dat blijft je vaderland hè. De warmte. De familie. Ik ga elk jaar. Aan de kou hier wen ik nooit. Wat we na ons AOW gaan doen weten we nog niet.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *