Raymond Spruyt

Raymond Spruyt (20). Woont nog thuis. Heeft een vriendin. Hoopt in juni de opleiding Ouderenzorg af te ronden. Is transgender. Werd in 2016 wettelijk man. Geboren in Vlissingen.

“Ben een Vlissinger in hart en nieren. Als ik een paar dagen weg ben, mis ik de zeelucht. De nuchtere mensen. De verschillende culturen en geloven. Dat vind ik mooi aan Vlissingen.”

“Ik heb altijd al geweten dat ik in een verkeerd lichaam was geboren. Omdat ik vaak werd gepest op school, hield ik het geheim. Liet zelfs mijn haar groeien en droeg meisjeskleding.”

“Tot ik op mijn vijftiende dacht: nu is het genoeg geweest. Alles wat ze zeiden ging toen het ene oor in en het andere uit. Ik ben in transitie gegaan en kon eindelijk zijn wie ik ben.”

“Op dit moment loop ik stage. Kan erg genieten als ik een oudere aan het lachen kan krijgen. Dan weet je dat ze het leuk hebben. Heb altijd voor mijn opa gezorgd. Weet niet anders.”

“Hij was mijn alles. Samen over de boulevard. Een ijsje halen. Naar voetbal kijken. Naar zijn lievelingsplek Uncle Beach. Zelf was hij oud-commando. Heeft me altijd in álles gesteund.”

“Zijn initialen staan op mijn arm. De andere tattoos vertellen mijn levensverhaal. Van geboorte tot nu. De mooiste is de feniks, de vogel die uit zijn as herrijst en opnieuw gaat leven.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.