Rens Schot

Rens Schot (68). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Rotterdam. Oud-docent Nederlands, oud-coördinator ’t Beest Goes. Toneelschrijver. Woont sinds ’97 in Vlissingen.

“M’n hele familie komt hier vandaan. Iedere vakantie gingen we naar Vlissingen. Op de Berini en de Solex. Met de voeten in de fietstas. Een reis van negen uur.”

“Ons huis is uit 1625. Met een grote stadstuin. Ik wist meteen dat dit het was. Voel me hier identiek thuis als in Rotterdam. De diversiteit. Het internationale.”

“Ik geef regelmatig les aan buitenlandse werknemers van her en der. Die invloeden zijn waardevol. Altijd al geweest. Daardoor is Vlissingen Vlissingen geworden.”

“Een handelsstad. Er waren vroeger directe spoorverbindingen met Duitsland. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vingen we Belgen op. En zo moet het ook zijn.”

“Heb al meerdere stukken geschreven over deze stad. M’n nieuwste gaat over Betje Wolff. Haar korte affaire met een soldaat. Daarom moest ze weg uit Vlissingen.”

“We moeten er juist voor zorgen dat we de rariteiten en buitenbeentjes koesteren en niet afstoten. Laten we niet mopperen maar doen. Maak wat. Verzin iets.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Rens Schot

  1. Jacob de Boer schreef:

    Dag Helga. Dit is wel een bijzondere reactie. Ik ben namelijk op zoek naar Rens Schot ivm met een reünie van onze HBS. Op de foto lijkt deze Rens wel op degene die ik zoek. De leeftijd klopt ook. Weet je misschien of hij uit Noord-Holland komt? Het gaat om een reünie van de Prins Bernhard HBS in IJmuiden. je mag vast geen mailadres van hem doorgeven maar misschien kun je hem mijn mail doorgeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *